top of page

Cap al festival Grec amb pantalles noves!

El Castelloscopi presenta la seva sortida d’estiu. Del 5 al 10 de juliol s’exhibirà al Mercat de les Flors, en el marc de l’IPAM (International Performance Arts Meeting) del Grec Festival de Barcelona. I ho farà havent renovat les trenta-cinc pantalles i la lona del terra, i amb un plafó explicatiu del fet casteller en anglès. Una segona vida per a una instal·lació audiovisual que torna al seu barri natal, el Poble-sec.

La vuitena exhibició del Castelloscopi en poc més d’un any serà de gala. En primer lloc, per l’emplaçament i el nivell de la sortida: al Poble-sec, barri de la colla creadora del projecte; al vestíbul d’un equipament cultural de primer nivell, el mercat de les flors; i en el marc del Grec Festival de Barcelona i el seu International Performance Arts Meeting. L’IPAM és una trobada pensada per fomentar la materialització de nous projectes artístics i l'intercanvi d'idees sobre la creació escènica, a més de generar projectes d’exhibició i producció. L'objectiu últim de l'IPAM és fer més fàcil la circulació d’espectacles produïts a Catalunya per escenaris d'arreu del món i també obrir una porta a la col·laboració d’artistes catalans amb creadors internacionals. Per aquest motiu, s’ha creat un plafó informatiu del fet casteller i la pròpia instal·lació audiovisual en anglès.

En segon lloc, perquè el projecte ha tirat la casa per la finestra i s’ha renovat notablement. Per una banda, amb trenta-cinc pantalles noves, uniformes, modernes i de més polzades. Així, l’espectador gaudirà d’una immersió en el fet casteller amb millor qualitat visual i amb més fiabilitat. I, per l’altra, amb una nova lona trepitjable, que substitueix la que hi havia, gastada per l’ús dels 1.200 nens i nenes que n’han fet el taller casteller pedagògic.

Queda clar que el projecte Castelloscopi té potencial, és atractiu i genera interès. Amb la constància d’una colla que vol i pot créixer, la immersió total en el fet casteller i els seus valors va fent passets per consolidar-se com a referència de la cruïlla on es troben tradició i modernitat. Micromecenatge, actuacions a les principals viles castelleres, Premi Ciutat de Barcelona i ara Grec Festival de Barcelona. I en el futur, potser ens el trobarem a l’estranger?

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page