top of page

Presentació exitosa per encarar la Filmoteca

Dues-centes persones van assistir dissabte passat a la presentació oficial del Castelloscopi, la instal·lació audiovisual pedagògica castellera dels Castellers del Poble-sec. Va ser un acte complet però amb bon tempo, en unes instal·lacions idònies, el Centre Cultural Albareda, i amb una sala d’actes plena a vessar i amb gent de peu.

Per començar, l’equip del projecte va explicar tots els detalls del Castelloscopi, de l’origen de la idea al taller pedagògic que el complementa, passant pel seu procés de construcció. Com a últim parlament, Sergi Sànchez, de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, va explicar el per què del suport al projecte de l’òrgan casteller més important, i el procés d’acompanyament que han realitzat.

A continuació, i com a moment central de l’acte, es va descobrir el Castelloscopi, tapat fins al moment amb llençols blancs. Es va fer de nit a la sala d’actes, i després d’un compte enrere popular, les trenta cinc pantalles de la instal·lació van donar llum a un projecte gestat durant més d’un any, i que va deixar embaladits a tots els presents, però en especial a la canalla present.

I mentre uns gaudien del Castelloscopi a la sala d’actes, va començar al pati, acompanyat d’un volàtil refrigeri, el concert dels BCN Ska-jazz Orquestra, grup recent format però amb molt talent.

Dues hores i mitja després de l’inici de l’acte es va donar per finalitzada la vetllada. En aquest moment l’equip del projecte ja només tenia una cosa al cap: la Filmoteca de Catalunya.

I és que la primera exhibició del Castelloscopi serà en aquest equipament situat al barri del Raval de Barcelona, en un acord a tres bandes que inclou al departament de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. Una exhibició d’alçada per una instal·lació que vol tocar el cel. De l’1 a l’11 de maig al vestíbul de la Filmoteca.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page