top of page

Estrenem el taller pedagògic!

El Castelloscopi arriba a les escoles. O les escoles al Castelloscopi. I és que els primers tallers pedagògics del Castelloscopi començaran dilluns vinent, dia 25, a Can Bandarra, seu dels Castellers del Poble-sec. Més de dos-cents infants de 5è i 6è de primària de les escoles Jacint Verdaguer, Anna Ravell i Sant Pere Claver s’hi desplaçaran per gaudir d’aquesta instal·lació audiovisual pedagògica única.


Ja des del principi del projecte, una sociòloga i una psicopedagoga de la pròpia colla castellera del Poble-sec van veure que el Castelloscopi tenia un gran potencial pedagògic. Per les pròpies imatges i valors del fet casteller, però també per la característiques audiovisuals i tecnològiques del projecte, molt atraients per a la canalla nascuda al segle XXI. Així doncs, van crear la comissió pedagògica, van participar en l’edició audiovisual incorporant les fitxes personals dels protagonistes, i van dissenyar un primer taller que n’aprofitava tot el potencial.


El taller que es proposa a les escoles pretén treballar l’assoliment de les competències personals, socials i emocionals de l’alumnat, centrant-nos en la importància del treball en equip per a la consecució d’objectius comuns i la presa de decisions. Per potenciar en els infants les competències anteriors, transitarem al voltant de la instal·lació audiovisual que ens convidarà a apreciar el món casteller com a font rica de patrimoni cultural i d’inclusió social.


Serà un taller d’una hora i mitja de durada, durant el qual s’aprofitarà també per ensenyar a la canalla el local social i d’assaig dels Castellers del Poble-sec, el marc idoni pels tallers del Castelloscopi.


Ja teníem ganes d'estrenar-lo, recollir impressions, millorar-lo, i seguir-lo impartint a la resta de canalla del Poble-sec, de Barcelona, i de tot Catalunya!



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page